Фітнес студія на Виноградарі: +380 67 956 2686; Реклама та співпраця: Viber +380 68 874 2911

Правильний сніданок

По-перше, сніданок повинен бути.Це основний прийом їжі і його не можна пропускати.

За ніч організм все випрацював. Корисні речовини пішли на потреби організму, продукти розпаду вивелись через видільну систему. І наш організм жде, коли ми дамо йому їжу, яку він почне використовувати як будівельний і енергетичний матеріал.

Будівельним матеріалом являються білки. Із них складаються всі клітини нашого організму: колагенові волокна, м’язова тканина, гормони, ферменти і т.д. Всі процеси нашого організму – білкові.

Повноцінні білки – це білки тваринного походження. Із рослинного білка самий повноцінний за складом – соєвий (якщо ви впевнені в його якості).

Енергетичним матеріалом служать вуглеводи.

Яким має бути сніданок?

Сніданок повинен бути саме білковим. В кашах білку дуже мало. В середньому в каші 5 гр. білку на 100 гр. готового продукту. Тому кожен день каші не повинні бути на сніданок.

На сніданок можна взяти:

  • яйця, приготовані в різний спосіб;
  • сир кисломолочний: в сирому вигляді, або у вигляді запіканки чи сирників;
  • йогурт, кефір;
  • маложирний білий сир. Можна сир тофу;
  • інколи, не часто, можна білу нежирну рибу у вигляді, наприклад, парових котлет.

М’ясо на сніданок не рекомендується – це важкий продукт для травлення. Ферментна система зранку ще не готова до такої роботи.

До основної страви беремо овочі (багато, можна брати приблизно 250 гр. приготованих в різний спосіб).

Можна додати 1-2 цільнозернових хлібця, або 20-30 гр. хліба (якщо вам цього хочеться).

Плюс 1-2 фрукта на десерт в якості джерела енергії.

Плюс чай без цукру, якщо ви до цього звикли. Каву все-таки краще перенести на другу половину дня, або випити трохи пізніше.

Автор: Ольга Третяк