Fitfox – Фітнес студія

Правильний сніданок

По-перше, сніданок повинен бути. Це основний прийом їжі і його не можна пропускати. За ніч організм все випрацював. Корисні речовини пішли на потреби організму, продукти розпаду вивелись через видільну систему. І наш організм жде, коли ми дамо йому їжу, яку він почне використовувати як будівельний і енергетичний матеріал.

Будівельним матеріалом являються білки. Із них складаються всі клітини нашого організму: колагенові волокна, м’язова тканина, гормони, ферменти і т.д. Всі процеси нашого організму білкові. Повноцінні білки – це білки тваринного походження. Із рослинного білка самий повноцінний за складом – соєвий (якщо ви впевнені в його якості).

Енергетичним матеріалом служать вуглеводи.

Сніданок повинен бути саме білковим. В кашах білку дуже мало. В середньому в каші 5 гр. білку на 100 гр. готового продукту. Тому кожен день каші не повинні бути на сніданок.

На сніданок можна взяти: яйця (приготовані в різний спосіб), або сир кисломолочний (в сирому вигляді, або у вигляді запіканки чи сирників), або йогурт, кефір, або маложирний білий сир. Можна сир тофу. Інколи (не часто) можна білу нежирну рибу у вигляді, наприклад, парових котлет. М’ясо на сніданок не рекомендується – це важкий продукт для травлення. Ферментна система зранку ще не готова до такої роботи.

До основної страви беремо овочі (багато, можна брати приблизно 250 гр. приготованих в різний спосіб)

Можна додати 1 – 2 цільнозернових хлібця, або 20-30 гр. хліба (якщо вам цього хочеться).

Плюс 1 – 2 фрукта на десерт в якості джерела енергії.

Плюс чай без цукру, якщо ви до цього звикли. Каву все-таки краще перенести на другу половину дня, або випити трохи пізніше.

Автор: Ольга Третяк