Фітнес студія на Виноградарі: +380 67 956 2686; Реклама та співпраця: Viber +380 68 874 2911

Продукти-глікатори

Продукти-глікаториГлікація – це такий процес, коли молекула глюкози «обкутує» собою молекулу білку. Після такої взаємодії білкова молекула «ламається», вона більше не може виконувати свої функції. Коли рівень глікації незначний, організм може боротися з цим процесом, і ми не помічаємо на собі ніяких наслідків.

Чим більше вживання простих цукрів, тим вище рівень глюкози в організмі. І захисних резервів організму вже не вистачає на відновлення балансу. Білкові молекули злипаються, ущільнюються, не виконують свої функції.

Зараз на процеси глікації частіше всього звертають увагу в сфері антивікового догляду за шкірою. Глікація негативно впливає на колаген – білок, який підтримує тонус і красу шкіри. Шкіра втрачає пружність, начинає обвисати, з’являються зморшки.

Але річ в тім, що підвищений рівень цукру в раціоні негативно дається взнаки на всіх білкових структурах. А це: гормони, ферменти, імунні клітини, судини, м’язи, хрящова та кісткова тканина, волосся, нігті. Організм просто перестає правильно працювати.

При постійному підвищеному рівні глюкози в організмі виникають запальні процеси, що призводить до різних захворювань (атеросклерозу судин, підвищеного холестерину, цукровому діабету, погіршення зору, порушення роботи мозку і т. д.), згущуються рідкі середовища – кров, лімфа.

Продукти, які викликають глікацію – це цукровмісні і крохмалисті продукти: солодкі, газовані напої, манка, білий рис, каші швидкого приготування, випічка, макарони із муки вищого ґатунку, цукерки, солодкі йогурти з наповнювачами, мед, картопля.

Автор: Ольга Третяк

😡😕😐😀🤩 (👥 0)