Так, і навіть потрібно. Фрукти – це природній цукор, клітковина, вітаміни і мінерали.
Фрукти рекомендується вживати на десерт, після основного прийому їжі. Але це один-два фрукта, або 100-200 грамів нарізаних фруктів або 150 грамів ягід. Більше себе треба обмежувати з бананами та виноградом – вони більш солодкі. Але обмежувати себе в кількості, а не виключати із раціону повністю.
Фрукт може бути на перекус, але не один, а з якимось білковим продуктом: кефіром, йогуртом, сиром.
Фрукти можна вживати людям з підвищеним цукром крові. Знову ж таки питання тільки в розмірі порції.
Фрукти можна вживати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту і ферментною системою. Просто в цьому випадку прийом фруктів йде окремо від основного прийому їжі з різницею в часі в півгодини. Або ці фрукти запікаються – наприклад, яблуко, або груша.
Фрукти не рекомендується споживати на голодний шлунок і перед сном. Також немає сенсу сидіти на монодієті, наприклад, лише на яблуках.
Якщо у вас є питання з приводу свого раціону – звертайтеся до дієтолога нашої фітнес-студіі.
Автор: Ольга Третяк